11 месеца по-рано беше немислимо да помислим, че куотърбекът Том Брейди може да предпочете Тампа Бей Буканиърс за следващ път в своята спортна кариера. Е, Тампа Буканиърс успя да спечели футболния си американски път и триумфира в Супербоул над Патрик Махоумс и компания от Канзас Сити Чийфс в зрелище, играно във Флорида с 31-9, пред публиката във Флорида.

100 снимки

По този начин великият Брейди прибра седмия трофей от Супербоул в своята кариера на 43-годишна възраст. Абсолютно неправдоподобен бе фактът, че сезонът, който бе опустошен от пандемията от коронавирус и малкото време за връзка и тренировки с новите си съотборници ще донесе поредната купа в славата на куотърбека.

В неделната вечер обаче Брейди и Тампа победиха Патрик Махоумс и защитаващият титлата шампион Канзас, давайки на Бъкс втория трофей Ломарди. Тампа представи изключителна игра в защита и показа изящно плана на дефанзивния координатор Тод Боулс. Отбраната на Тампа направи така, че тотално „извади” от игра Махоумс, натискайки силно офанзивните битки с Ерик Фишър и Мичел Шварц.

100 снимки

Самият Брейди обеща на кмета на Тампа, че отборът от Тампа Бей може да бъде преименуван на Тампа Брейди. И това, докато бе прието с насмешка донякъде от феновете на американския футбол, то той при самото си представяне попитал президента на клуба за своя стартов номер. Когато подписва с Бъканиърс състезателят заявява, че не желае да вземе славния №12, който е носен от Крис Годуин, а тогава запитва генералния мениджър Джейсън Лихт дали №7 е свободен. „Защо №7”, пита Лихт, а Брейди отговаря: „Защото съм тук за седмия Супербоул”, който е и факт за легендарния куотърбек.

Трима от играчите, които Брейди пожелае Тампа да вземе през трансферния прозорец в НФЛ – Роб Гронковски, уайд-ресийвърът Антонио Браун, както и защитникът Леонард Фурне, реализираха всички тъчдауни за Тампа, като Гронковски реализира два през първата част на срещата.