Селекционерът на индивидуалните ни гимнастички Бранимира Маркова коментира представянето на грациите ни по време на Световната купа в Минск. Тя изрази мнение, че е било важно за самочувствието на Невяна Валдинова да вземе медали в тази надпревара.

Владинова с пълен комплект медали на СК в Минск

Както е известно, плевенчанката си тръгна с пълен комплект след финалите в Минск – злато на обръч, сребро на бухалки и бронз на лента. Същевременно, Катри Тасева завоюва две пети места на бухалки и лента и шеста позиция на топка.

„Решихме да се приберем два дни вкъщи. Доволна съм от състезанието в Минск, въпреки че момичетата допуснаха някои грешки. Надявам се да ги изчистим до Световното първенство. Играха силно и със самочувствие. Тези състезания са важни за нас преди Световното“ започна Маркова.

Владинова със злато от Световната купа в Минск

„Всеки път смятам, че всяко състезание се ценява само по себе си. Съдиите винаги са различни, нашите момичета, както и техните конкурентки играят различно, така че винаги има какво да извадим като поука“, продължи специалистът.

„Това състезание доказва, че сме на верен път и че промените, които направихме, са си заслужавали. Надявам се, че има още малко време да ги отработим“.

„За самочувствието на Невяна и за всички нас бе важно тя да вземе тези медали“, завърши Маркова.

За гимнастичките ни сега предстои Световната купа в Казан. Тя ще се състои от 11 до 13 август и ще бъде последното официално състезание преди Световното в Пезаро. То ще се проведе от 29 август до 3 септември.