Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално по художествена гимнастика Бранимира Маркова заяви, че очаква в следващото контролно гимнастичките да са в по-добра форма.

Победителка днес стана Боряна Калейн, пред Катрин Тасева и Татяна Воложанина.

"За съжаление днес контролното не мина така както очаквах, въпреки че и Боряна Калейн, Катрин Тасева и Татяна Воложанина са в много добра форма. Специално за Боряна смятам, че успешното ѝ състезание в Москва не беше нещо случайно. Тя работи много добре през последните месеци. И може би тази седмица след Москва имаше лек спад. Много по-добре се представи Катрин Тасева. Тя допусна грешки днес на съчетанието си с бухалки, но като цяло формата й се подобрява. Татяна Воложанина наистина тренира страхотно през цялата седмица, но днес допусна грешки, които никога не й се случват дори. Смятам, че на следващото контролно, което е другата седмица, момичетата ще бъдат вече в много по-добра форма", каза Маркова.

"Наблягаме на сигурност в изпълнението на съчетанията, те работят много елементи и трудностите с тяло, но са все по-уверени в композициите си. Но все още имаме детайли, които трябва да отработят. Момичетата имат различни задачи и са на различен етап на подготовка, както и различен опит. Гимнастиката в последните години се развива с шеметна скорост и наистина понякога виждам колко трудно е на момичетата да играят толкова сложна гимнастика, но те се справят", добави Маркова.

"В контролните поддържам едно ниво горе-долу равно. Състезанията наближават и се надявам да се представим добре и да бъдем подготвени. В съчетанията трябва да наблегнем върху изпълнението, върху чистотата на игра. Като цел съм си поставила да се представя в много добър външен вид, с изработени съчетания и да се покажа в една нова светлина", каза гимнастичката Катрин Тасева.