Валери Божинов е едно от интересните имена в българския футбол. Нападателят наскоро се завърна от Китай, а сега ще продължи кариерата си в Европа. Той премина във ФК Лозана, което е негов 14-и отбор в рамките на 15-годишната му кариера.

Личният живот на бившия футболист на Ювентус и Манчестър Сити винаги е представлявал особен интерес, а начинът му на забавление, често предизвиква различни сензации.

Баща и син: Божинов представя Валери-младши

Божинов застана пред камерата на предаването на NOVA „Комбина“, където говори за всички по-любопитни неща в живота, като представи и сина си – Валери-младши. Футболистът има и дъщеричка, която носи името Никол.

Нова посока за Божинов - акостира в Швейцария

„Много футболни звезди правят клипове, пеят, забавляват се. Не го правя, за да придобия популярност. Аз съм си такъв – емоционален, скромен, правя всичко от сърце“, започна Божинов.

„Всеки от нас има талант. Може би съм роден след футбола да съм в шоубизнеса. Не знам, ще видим. Надявам се Валери-младши да ме наследи. Дай Боже да върви по стъпките ми. Той сам изявява желание да тренира. И двете ми деца са готини. Радостен съм, че отново съм с тях. Тежко е 4 месеца да не се виждаш с децата. Моята дъщеря е влюбена в сина на Тони Найка“, добави футболистът.

„Тежко ми бе да се адаптирам в Китай. Липсваше ми комуникацията, емоциите. Те не са емоционални хора. Затворени са. Тежко се комуникираше с тях. Не знаят английски. 40 градуса и 100% влага. Ужас. Не съм откраднал парите, законни пари са. Когато един футболист има голямо име и е направил много в живота си, и хората го ценят и уважават – значи съм ги заслужил“, завърши Божинов.

„Сега съм на 31 години. Онзи ден се чух с Благо, той каза, че е на 36, но се чувства на 26. Но годините са си години. Обичам да следвам модата, обичам да се поддържам, да се грижа за себе си“, добави Божинов във връзка с прическата си.

„Аз искам да изглеждам добре. Суетен съм. С Биляна съм. Благодарение на нея отидох в Китай. Ако не беше тя , щях да си тръгна по-рано. Аз съм сериозен човек. При мен нещата винаги са сериозни“, добави Божинов.

„На Валери му давам съвети, но искам от само себе си да иска нещата. За футбола най-вече говоря. Искам да чувства нещата. Никол е малка, тя е момиченце. Обича кукли, рокли, принцеси. Аз съм щастлив, че имам едно момче и едно момиче. Всичко е ок и с двете ми бивши жени. Искам мога да им благодаря, че се грижат добре за децата. Спокоен съм и съм супер. Нека хората да знаят, че Валери е истински човек и има голямо сърце“, завърши Валери Божинов.