Европейската вицешампионка Боряна Калейн заяви, че е дошла в Израел да се бори за златния медал, но е допуснала грешки, които са я лишили от него.

Българката направи грешки на топка и бухалки и остана втора след представителката на домакините Даря Атаманов от Израел.

"Аз лично знаех, че мога да се боря за златен медал, това и се опитах и да направя. Допуснах грешки, които ме лишиха от него. Но не винаги нещата се получават така както сме искали. Затова съм малко тъжна, но в същото време и щастлива. Напрежение, умора много са факторите реално, но ние сме професионални спортисти и това по никакъв начин не е изключено в нашата работа. Приемаме го, знаем какви са нашите дразнители и просто трябва да се справим с тях. За утре на финалите очаквам да се мобилизирам така както тръгнах и днес, както бяха първите два уреда, и просто да устискам до края", каза Калейн след състезанието със сълзи на очи.

През есента Световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе в "Арена Армеец" в София.

"За София ние тръгваме за златен медал и за две олимпийски квоти, защото го можем и защото знам, че ще го постигнем", добави Калейн.

Тя заяви, че титлата на израелката Даря Атаманов е била заслужена.

"Аз лично нямах възможност да гледам нито една от моите конкурентки в течение на състезанието, но доколкото разбрах тя е изиграла много добре и четирите си съчетания, така че заслужено е първа", каза българката.

По-късно тази вечер ще бъде излъчен и отборният шампион при жените и при ансамблите. България има преднина от над 13 точки пред Италия след индивидуалните изпълнение при жените.

"Ние със Стили отиваме на допинг проверка, не съм сигурна кога ще приключим и дали ще имаме възможност да гледаме ансамбъла, но дори и да не успеем, ще им стискаме палци. Ние го правим за България, ние сме един отбор. Надявам се и те да си изиграят съчетанията по възможно най-добрия начин и просто да са спокойни", каза Калейн.

Двете българки след състезанието бяха извикани на допинг контрол.

По-късно днес ще бъдат раздадени още два комплекта медали - в многобоя при ансамблите и отборната титла (жени и ансамбли). Българският отбор ще играе във втория поток от 19:00 часа.

До момента на шампионата в Израел България има пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, но тази вечер може да прибави още два.