Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика от Париж 2024 Боряна Калейн и германката Маргарита Колосов проведоха Мастър клас в град Марин (Испания). Организатор е клуб "Агаримо", а в него се включиха рекордните 250 гимнастички.

Калейн и Колосова които бяха приети в петък в кметството на Марин от кмета Мария Рамало и от съветниците Антонио Траба и Антонио Каина, съобщава farodevigo.es.

"Най-доброто от художествената гимнастика в света се е случвало, случва се и ще се случва в Марин", увериха от клуба по време на приема на грациите.

Боряна Калейн спечели сребро в Париж 2024, след като завърши пета в Токио 2020. Тя е абсолютна европейска шампионка от Баку 2023. Германката Маргарита Колосов има два сребърни медала на Световни първенствао по художествена гимнастика през 2022 и 2023 година отборно и завърши на четвърто място в многобоя на Олимпийските игри в Париж.

Гимнастичките ще участват в галаспектакъл в неделя с безплатен вход за всеки, който иска да се наслади на този спорт, обявиха организаторите на проявата./БТА