Световният рекордьор в спринта на 100 и 200 метра Юсейн Болт ще посети германския специалист заради проблеми с болки в гърба.

"Светкавицата" от Ямайка получи схващане преди финала на 100 метра в турнира "Златен шпайк" в Острава в сряда, но въпреки това спечели състезанието, макар и със скромните за възможностите си 10.06 секунди.

Болт ще се консултира с дългогодишния си лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и се надява да бъде напълно здрави и готов за Световното първенство по лека атлетика в Лондон през август, което ще бъде последното състезание в кариерата му.

"Ще посетя моя лекар и вярвам, че той ще разреши проблема. След това просто трябва да тренирам здраво, за да бъда в оптимална форма", коментира Болт.

Спринтьорът се консултира с Мюлер-Волфарт заради болки в аддукторите и през миналото лято, след което спечели три златни медала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Болт ще направи само още един старт преди световния шампионат в Лондон на турнира от Диамантената лига в Монако на 21 юли, но не е притеснен от липсата на състезателна активност.

"За мене винаги най-важни са били големите шампионати. Затова сега целта ми е да постигна оптимална форма и да бъда максимално концентриран за Лондон. Няколко състезания повече или по-малко нямат значение", заяви ямаецът.

Болт има осем златни олимпийски медала и още 13 отличия от световни първенства в кариерата си, 11 от които също златни./БТА