Футболната кариера на Юсейн Болт явно тепърва започва, а съвсем скоро ямаецът ще изпълни мечтата си да играе на "Олд Трафорд".

Днес стана ясно, че Болт ще играе за южноафриканския Мамелоди Съндаунс, но освен това ще демонстрира възможностите си и в "Театъра на мечтите".

Вече се знае: Болт ще рита за бивш тим на Стоичков!

Осемкратният златен медалист от Олимпийски игри ще бъде капитан на отбора на знаменитостите и футболистите за традиционния благотворителен мач Soccer Aid на 10 юни.

"Моята мечта е да бъде професионален футболист. Да играя срещу някои от най-големите футболни легенди ще е забележително", сподели спринтьорът. Роби Уилямс пък ще бъде капитан на Англия за мача на Уницеф.

"Роби и неговият английски отбор най-добре да внимават, тъй като няма да ги щадя", заяви Юсейн, допълвайки, че е подготвил "специално отпразнуване", ако неговият отбор победи.

"Винаги съм казвал, че искам да се справя в по-отборен спорт, защото на пистата е индивидуално."

Събитието се провежда от 2006-а година насам и до момента е събрали 24 милиона паунда за нужните на деца. В мача през годините са участвали футболисти като Диего Марадона, Алън Шиърър и Роналдиньо, както и Димитър Бербатов през 2017-а. Уил Феръл, Гордън Рамзи и Крейг Дейвис пък са част от знаменитостите, взели участие.