Бившият просветен министър Сергей Игнатов и рок певецът Дичо се превъплътиха в ролята на боксови ексепрти за съботното предаване на NOVA "Събуди се". И двамата са добре познати със симпатиите си към спорта, а естествено темата на разговор беше за "Нощта на шампионите" и двубоят за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация между Кубрат Пулев и Самюел Питър.

Дичо е известен с това, че е сред близките приятели на Кобрата и затова има ясна идея какво иска да види от него на ринга. "Аз като българин и като приятел на Кобрата, не се съмнявам, че той ще спечели. Наистина Самюел Питър е добър боксьор. Показал го е във времата, но и Кобрата е показал своето. Довечера ще бъде един много интересен мач. Ще очаквам Кобрата да го нокаутира", коментира бившият фронтмен на групата D2.

ВСИЧКО ОКОЛО БОКСОВОТО СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА ОТКРИЙТЕ ТУК!

Професор Игнатов беше малко по-умерен в изказването си, като на няколко пъти подчерта, че двубоят няма да бъде никак лек за Пулев. "За да има финал с нокаут, той ще е за боксьора с по-добра техника. Аз мисля, че Кобрата ще спечели. Важното е да победи и особено важно е вниманието му до последната секунда, до последния гонг да не бъде разколебавано, защото Питър наистина е кошмар. Българската публика е нож с две остриета – едно е да играеш пред чужда публика, където има малка българска агитка. Има опасност от пренапрежение, от това да се стегне, за да покаже повече. Мачът ще бъде труден, нищо че противникът преживя пиковите си години", допълни историкът.