Билярдът все още може и да не е сред най-популярните спортове в България. Но хора като Станимир Русланов се стараят това да се промени. Многократен републикански шампион, Станимир гордо може да се нарече най-успешният ни играч при мъжете. Сребърен медалист от последното европейско първенство на 9-та топка и бъдещ участник на световното през декември в Катар.

 

По време на наскоро провелото се европейско първенство Станимир побеждава най-голямата легенда в света на билярда – германеца Ралф Суке.

 

След успехите в три поредни мача, Русланов губи финала. Но това в никакъв случай не отнема от успеха. Успех, който според мнозина е най-големият за България в историята на този спорт у нас.

 

Сега за Станимир предстои участие на Световно първенство. Какво можем да очакваме там?

 

Всеки велик спортист се нуждае и от велик треньор. За Станимир Русланов той се казва Людмил Георгиев, който е сред хората работещи най-сериозно с най-успешния ни играч по билярд.

 

Освен в треньорството Людмил Георгиев наскоро стартира и една нова инициатива, в която изпълнява водеща роля. Макар и скромно да отрича огромните си заслуги.

 

С хора като Станимир Русланов, Людмил Георгиев и останалите им съотборници, възпитаници и приятели около сокното едно нещо е сигурно… българският билярд ще продължи да върви все нагоре!