Боряна Калейн няма да участва в световната купа по художествена гимнастика в София, която ще се проведе от 31 март до 2 април.

LAP.bg
16 снимки

“Боряна Калейн няма да участва следващия уикенд на световната купа в София. Вчера тя е провела много добра първа тренировка, но на втората тренировка следобед се е почувствала зле. Поискала е разговор с главния ни мениджър Бранимира Маркова и е изявила желание да почива до края на седмицата. Треньорското ръководство се е съобразило с желанието на Боряна. На нейно място участие ще вземе Ева Брезалиева, съобщиха от родната федерация.

В престижното събитие ще вземат участие над 140 гимнастички от 43 държави - 54 жени (индивидуално) и 14 ансамбъла.

"Почти всички най-силни гимнастички се присъстват и отбори при ансамблите. От максималната квота 16 отбора ще има 14, тъй като Мексико и Азербайджан оттеглиха своите отбори. При индивидуалното 53 участнички с две по-важни отсъствия - на израелската звезда Таманов, която е контузена и германската Дария Вартоломеев, която също се лекува", заяви вицепрезидентката на федерацията Росина Атанасова.

"Основната ни цел е Световното първенство. Предстои ни много тежка година, защото в индивидуалното ще се борим за втора квота. Стилияна Николова се върна със златен медал от Атина и се надявам, че и тук ще представи най-доброто от себе си", каза Бранимира Маркова.

Чуйте още от пресконференцията на БФ Художествена гимнастика, в която участие взеха Невяна Владинова, Росина Атанасова, Весела Димитрова и Бранимира Маркова.