Белослава Кръстева, която бе част от състава на България, спечелил европейската отборна титла по шахмат в Будва, заяви, че е била уверена, че съставът може да постигне нещо голямо.

Тя обаче добави, че цели предварително не са били поставяни, а отборът е действал мач за мач.

"Аз самата никога не си поставям цели с какъв медал искам да се върна, но бях сигурна, че ще дадем всичко от себе си и че ще се борим за възможно най-високото отличие и ето, че се случи. През цялото време работехме в един екип и това беше нашият ключ", каза Кръстева, която по-рано тази година взе бронз на световното първенство за девойки до 20 години.

Кръстева бе попитана и за ролята на бившата световна шампионка Антоанета Стефанова, която бе капитан на отбора. Стефанова спечели световната индивидуална титла при жените през 2004 година.

"Антоанета Стефанова е играч с много голям опит. Не съм сигурна дали изобщо съм била родена, когато тя спечели световната си титла. Не нейното присъствие ни даваше много голямо спокойствие. Тя има страхотен опит на такива състезания, така че тя допринесе много с него", добави Кръстева.