Легендарният треньор по борба Симеон Щерев се радва на обичта на своите три пораснали момчета. Николай, Александър и Мони са синовете, с които специалистът се гордее. Щастливото семейство застана пред камерата на „Събуди се” по НОВА, за да разкаже за своите щастливи, а и не толкова щастливи мигове.

Симеон Щерев сподели, че никога не е карал на сила момчетата си да тренират, или да влизат в залата.

„Мони също се насочи към футбола, той беше един от най-добрите футболисти на България. Кой каквото иска, каквото чувства, това да прави. Ако сега решат да спортуват, пак бих им помогнал. Много е трудно. Като беше 160 килограма, огледалата не го хващаха”, сподели Симеон Щерев.

„Когато бяхме малки, беше много строг. Винаги ни хващаше като лъжем. Дори като бяхме малки, като заминеше някъде, дишахме по-спокойно. Имахме голям респект”, разкриват синовете.

„С внучките съм малко по-мек. Имам две внучки. Всеки си има слабо място, те го намериха”, продължи именитият треньор, който изведе Станка Златева на върха.

„Опитах се да спра Станка като се отказваше, но беше непреклонна, беше го решила. Аз не я упреквам в това, тя си взе своето решение. Мисля, че и контузиите бяха решаващи. На Тайбе Юсеин й бях треньор, мисля, че може да направи голям резултат и да стане олимпийска шампионка. Трябва да се работи правилно с нея. Борбата се промени много, не съм привърженик на тези промени. Не е хубаво за борбата това”, сподели Симо Щерев.

„Каквото поисках, това съм постигнал. Много срещи съм спечелил в последните секунди, защото никога не съм се отказвал”, разкри тайната си Симо Щерев.