B-Girl Firebird и B-Boy Slav триумфираха в Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria, които се проведе в столичния клуб Pirotska 5 на 30-ти март.

Носителите на титлата в най-престижното брейк състезание в България ще представят страната ни на глобалния финал в Рио де Жанейро на 7-ми декември тази година.

Събитието беше зрелище на умения, креативност и страст. B-Girl Firebird се изправи срещу B-Girl Yochi, като двете завладяха публиката, показвайки високи технически умения и уникален стил. B-Girl Firebird в крайна сметка спечели титлата със своите динамични силови движения и плавни преходи, характерни за 17-годишната B-girl от Бургас.

B-Boys, състезанието беше също изключително оспорвано. B-Boy Slav и B-Boy Vanko се изправиха един срещу друг в завладяваща финална битка. И двамата брейкъри разшириха границите на креативността и атлетиката, но иновативните комбинации и точното изпълнение на B-Boy Slav му спечелиха шампионатът, затвърждавайки неговото положение като един от водещите брейкъри в България.

Red Bull BC One Cypher Bulgaria е празник на културата на брейкданса, събиращ заедно най-добрите B-Girls и B-Boys в страната. Събитието тази година беше доказателство за нарастващия талант и ентусиазъм на сцената в България, като участниците демонстрираха най-високи нива на умения и изкуство.

"Изключително сме въодушевени от невероятния талант и посветеност на общността на брейкърите в България," каза Омар RoxRite Делгадо, съдия в събитието и част от екипа на Red Bull BC ONE All Stars.

 "Победите на B-Girl Firebird и B-Boy Slav са напълно заслужени и очакваме с интерес да видим как те ще продължат да вдъхновяват и да повишават нивото на брейкданс сцената както локално, така и международно.", споделя още той.

За Red Bull BC ONE

Red Bull BC ONE е водещото състезание по брейкинг един срещу един в света. Всяка година хиляди танцьори от цял свят се състезават за шанса да представят на световния финал. Повече от състезание, Red Bull BC ONE служи като глобална платформа за общността на брейкданса, с цифри и работилници, които насърчават растежа и развитието сред танцьорите навсякъде.