Председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев отговори на критиките, които плувецът Антъни Иванов отправи към централата в последните месеци.

Антъни Иванов бе наказан с две години лишаване от състезателни права заради три неявявания на извънсъстезателни допинг проверки в рамките на една година, като на няколко пъти отправи тежки обвинения в лошо управление и дори загатна, че силните резултати на Петър Мицин може  да се дължат на употреба на забранени вещества, което Аврамчев категорично отрече.

"Мицин е преминал 20 допинг проверки и всички са отрицателни. За да се ратифицира световния рекорд за юноши, първо трябва да излезе допинг пробата. Състезателите приемат само витамини. Антъни прекали - говори срещу съотборниците си, срещу бившия си треньор Вакареев. На крива ракета космосът й пречи. Как беше - "наспах се, дойдох, видях и завърших пети", каза Аврамчев по повод изказвания на Антъни Иванов.

Снимки: Startphoto.bg
19 снимки

Аврамчев е доволен, че успехите на Петър Мицин са запалили и останалите му съотборници да тренират повече и да се стремят към неговите резултати.

 "Мицин запали останалите. Всички тренират с голямо желание, видяха, че може", каза той.

"Шестима състезатели са много близо да покрият норматив "А" за Олимпиадата в Париж. Много сме щастливи и обнадеждени и и се надявам, че догодина на олимпийските игри ще ви зарадваме още повече", добави Аврамчев.

Той коментира и застоят във формата на Йосиф Миладинов, който на Олимпиадата в Токио плува финал на 100 метра бътерфлай, но след това отбеляза регрес.

"Йосиф имаше застой, след Игрите в Токио не издържа на славата, отпусна се, тринираше по малко, боледува и от COVID-19, което оказа влияние. Но вярвам, че си е взел поука и ще бъде във форма за Олимпиадата в Париж", каза Аврамчев.