Президентът на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев се надява на осем олимпийски квоти за Игрите в Париж 2024 година.

"Моето желание е да вземем осем квоти за Париж. Имаме и две щафети, които са близо до участие. На прав път сме и резултатите го показват. Идва много качествено поколение. Климатът в отбора е перфектен. Планираме лагери извън България, по желание плувците, които учат в САЩ, може да прекъснат образованието за една година, за да се готвят целенасочено за Олимпиадата", коментира Георги Аврамчев на пресконференция днес.

Треньорът на националния отбор Кристиян Минковски очаква силни резултати от тримата български представители на Световното първенство във Фукуока, което започва на 23 юли.

"Подготовката върви по план. Вярвам, че състезателите ще постигнат силни резултати и оттам и ще добри класирания", каза Минковски.

Той добави, че един от участниците на шампионата във Фукуока Йосиф Миладинов пристига в неделя, здрав е и от него се очаква силно представяне в Япония.

Другите двама участници Любомир Епитропов и Габриела Георгиева се надяват да представят България по най-добрия начин на Световното първенство.

"Надявам си да зарадваме близки, приятели и любители на плуването", каза Епитропов.

"Не съм искам да се натоварвам с излишни очаквания, надявам се да си подобря времената", добави Георгиева.