„Тази награда значи много за мен, това ми е втора награда. Преди две години също бях спортист номер 5 на България. Надявам се след време да съм спортист номер 1“, сподели българският боксьор Даниел Асенов, който остана пети в класацията Спортист на годината на България.

Тайсън спечели две европейски титли през изминалата година, което му донесе място в топ 5 на престижната класация. „2017-та година беше много успешна за мен, имах две Европейски първенства, завоювах две европейски титли. Също така взех Купа Странджа. Повече от това нямаше накъде. Беше доста успешна година. Ще продължавам да се раздавам на макс, защото ми липсва само едно – световния връх. През 2018-та отново ми предстои Купа Странджа. Надявам се да направя добра подготовка и отново да спечеля. През 2019-та година ми предстоят доста тежки битки, предстои Европейски първенство, Световно първенство, ще се раздават квоти за Олимпиада. Надявам се да бъде много успешна година за мен“, сподели Асенов след церемонията.

Таекуондистът Владимир Далаклиев, който бе класиран на 9-то място в анкетата, също сподели, че след време се надява да заеме по-горно място в класацията. „По принцип аз съм максималист и не съм доволен от различно място от първото, ако мога да направя компромис – третото. Изключително съм щастлив и за мен е чест да мога да присъствам сред най-добрите спортисти през 2017-та година. Хубавото е, че има накъде още да се развивам и се надявам в бъдеще да се кача по-нагоре в класацията. Следващата година имам Европейско първенство и участие на Гран При сериите, на които участват само състезатели с покани, топ 32 в света“, каза Далаклиев. /БГНЕС