Българският плувец Антъни Иванов ще се състезава поне до Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Това заяви той пред NOVA след острата му публикация в социалните мрежи, свързана с начина на проверяване на професионалните спортисти от допинг ченгета.

Въпреки силното си негодувание, националният рекордьор на 200 метра бътерфлай отхвърли спекулациите, че се оттегля от спорта.

По-рано през годината Антъни Иванов беше със спрени състезателни права, след като три пъти не е бил открит на посочения от него адрес.

„Честният и чист спорт не съществува“. С това изявление вчера Антъни Иванов разясни ситуация около поредното му издирване за допинг проверка. Плувецът атакува световната антидопингова система.

23-годишният български състезател коментира, че по случайност е излязъл от басейна и е разбрал, че е търсен за проверка в САЩ. В този момент той е бил на тренировка, а не в дома си.

„Ако не направя това, ме обвиняват, че се крия. Какви са тези правила? Спортистите биват наказвани, че не ас на разположение за тестване 24/7. Това само някои атлети, други имат COVID-19 95% от годината, така че не могат да се тестват 4 седмици всеки път, правейки бог знае какво“, написа Антъни Иванов в Instagram.