18-годишният български плувец Антъни Иванов завърши на 8-о място във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство в Унгария. Той даде специално интервю за Спортно шоу Гонг в ефира на Дарик радио.

"Благодаря на всички, това е нещо, което не сме правили от много време, радвам се, че го направих аз и то при дебюта си на световно първенство. Надявам се, след две години да съм в битката за медалите", коментира Иванов.

"Плуването ми на финала беше супер, по-скоро ако умората беше по-малко, щях да успея да подобря времето си, но и финалът беше достатъчен. Конкуренцията беше по свирепа от финала на Олимпиадата миналата година, самото класиране беше супер успех", допълни той.

"Треньорът е много доволен, имаме да оправяме грешки, но времето е пред мен, нямаме бърза работа, ще разгледаме всичко и ще започнем да работим за европейското следващата година. Казах си, че съм сред най-добрите осем в света, всичко може да се случи на финал. Бях си задал полуфинал, на самия полуфинал видях, че мога да съм финала. Съдбата ми се усмихна и стигнах финала", каза още Антъни Иванов.

"С плуване се занимавам от 2008 година, започнах да се занимавам с плуване във Велико Търново, още на първото състезание подобрих няколко рекорда. Готов съм да работа, за да постигна успехи. Тренирам при Николай Вакареев, тренирам във Велико Търново, имам и лагери в Сандански. Имам доста предложия от университети в Америка, гледаме за най-добрата възможност", каза още талантливият ни плувец.

"Идолът ми е Майкъл Фелпс, той ме запали по плуването, но Чад и Ласло Чех са много добри делфинисти, поздравихме се след състезанието. Следващото състезание е в Индианаполис, надявам се да се преборя за медал на младежкото световно първенство", коментира Иванов.

"Надявам се, още следващата година в Глазгоу да се преборя за медал на европейското, тъй като на финала сега бяхме 4-ма европейци, ако успея да съм в тройката ще е успех", завърши плувецът, който завърши на 8-о място във финала на 200 метра бътерфлай.