Най-добрият български плувец Антъни Иванов говори в "Здравей, България" пред NOVA за това как се справя с коронавируса, с който се зарази миналата седмица, какви са симптомите му и в какви условия е протекъл абитуриентския бал, където е хванал болестта.

И двамата (б.р. с приятелката му) се чувстваме добре. В първите дни имахме температура и след това нямахме симптоми", започна той.

"Една седмица след първия тест трябва се направи втори. Прибрах се от бала миналата неделя и разбрах, че е имало човек, който е заразен. Реших да си направя прова в сряда. Нямах никакви симптоми. Резултатът излезе в четвъртък. Първите симптоми бяха четвъртък вечерта. 5-6 дни след бала", продължи плувецът.

20-годишният младеж разкри, че е имал само температура, която обаче е достигнала цели 39 градуса.

За организацията на бала, където се е заразил:

„Бяхме по 6-7 души на маса. Имаше разстояние между хората. Някои носеха маски. Бяхме на полузакрито място. През повечето време всички бяха навън. Не знам точно как е тръгнал вирусът", сподели Иванов.

"С родителите ми не съм се виждал. За 12 часа се върнах в Търново. Единствено с момичетата и момичето от националния отбор съм се виждал", завърши атлетът.