Един от най-добрите български плувци Антъни Иванов сподели в социалните мрежи, че е бил заплашван по време на Държавното първенство по плуване в „Дианабад“.

Той също се пошегува, че е първият „наказан“ състезател, който е извикан да даде допинг проба, което също станало по време на ДП по плуване.

Ето какво написа Антъни Иванов във Фейсбук (без редакторска намеса):

"Благодаря за всички мили и мотивиращи съобщения. Искам да ви кажа, че днес влязох в историята след като станах първият “наказан” състезател извикан на допинг проба.

Поздравления и за Петър Мицин и треньора му Николай Вакареев, които решиха да се раздадат на 1 дисциплина, която беше днескашното 200м бътърфлай преди която аз лично бях предупреден от даден човек, че ако не си затворя устата най-малкото ще е наказанието от 2 години. Представете си как се чувствах на старта след такова нещо при положение, че имам семейство и 2 по-малки сестри, както и приятелка.

Ще ви задам въпрос с повишена трудност.

Според вас нормално ли е някой да плува 400м кроул 12 сек над най-доброто си, 100 делфин да го е страх да се състезава да се крие, 50 гръб същото, 100 кроул същото и накрая да се напъва на 200 делфин.

Лошото е, че момчето не е виновно. Не мислех, че ще чуя такива заплахи, но уви в България сме.

Пожелавам ви никога децата ви да не чуват това нещо защото не е приятно.

Никога няма да ме откажат и никога няма да се предам. Ще се видим пак".