Сребърната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова посочи своите цели през настоящата кампания и какво иска да постигне. Тя сподели пред NOVA, че не отива за златото на Олимпиадата в Париж догодина, а преследва два финала, на които всичко може да се случи, както самата Костадинова поясни.

"Днешното ми представяне със сигурност не е според желанието ми, но е очаквано, защото подготовката ми закъсня с повече от седмица, защото без да искам си контузих ръката и цяла седмица нямаше как да тренирам.

Като се има предвид и дългата почивка, която си бях дала, смятам, че можем да бъдем доволни. Целта ми винаги е била само и единствена една – и на двете дисциплини да се класирам на финал, където всичко може да се случи.

При нашия спорт няма сигурност дали можеш да спечелиш, защото всичко зависи от ден, час, от моментно състояние. Всяка състезателка там е готова за златен медал и го иска. Въпрос е донякъде и на доза късмет коя от нас ще се справи най-добре.

Аз не отивам за злато. Целта ми е два финала. Ако го направя, значи мисията ми е изпълнена. Тази година ще я карам по-полека, тъй като квотата ми даде правото да си олекотя календара. Ще направя само една Световна купа, защото нито една не е в Европа, а всичките са на страшно голямо разстояние с огромна часова разлика.

Успях да си подбера състезанията, март месец ще направя Европейското първенство, а после и една Световна купа в Баку, остават европейските игри и Световното първенство. Това са състезанията. Между тях ще потърсим и някоя друга надпревара, за да уплътня календара.

Не мисля, че за някого ще бъде изненада, че от Мария Гроздева съм се учила и рамо до рамо сме стреляли. Тя ми е пример за стрелец, за човек, за начин на отношение към спорта. Тя просто си е професионалист и винаги ще ми бъде пример. Много я обичам и никога няма да спра да повтарям, че тя е човекът, който ме накара да вървя по нейните стъпки.

Първото ми състезание беше в Търново и никога няма да го забравя. Не знаех къде се намирам, макар че бях на 18 години, залата беше огромна. Аз започнах сравнително късно, но пък това ми даваше увереност, че правя нещата по-добре и ги осмислям. На това състезание от мен не се очакваше абсолютно нищо, а нещата след това тръгнаха едно след друго. Съвсем скоро и върховите резултати не закъсняха", сподели Костадинова пред NOVA.