Ансамбълът: Все по-уверени сме

Ансамбълът на България спечели второто място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Грациите грабнаха златото във финала на три топки и две въжета, както и среброто във финала на пет обръча. Момичетата се завърнаха в понеделник сутрин от успешната си изява в столицата на Узбекистан.

"Чувстваме се много добре. Радваме се за постигнатия успех, но имаме още много да работим и продължаваме напред", сподели Лаура Траатс.

"С всяко следващо състезание се чувстваме все по-добре и излизаме все по-уверени на килима. Имаме все още неща да изчистваме", добави капитанката Симона Дянкова.

Елена Бинева, която имаше доскоро проблем с контузия, каза от своя страна: "Възстановявам се колкото може по-добре. Всички сме герои, всеки нещо го боли, не съм единствената. Надявам се да нямам по-сериозни болежки. Преките ни конкуренти са Русия, Италия и Беларус. Радваме се, че успяваме да ги победим."

"Надяваме се да работим здраво, да си изработим съчетанията и да ги представим в най-добрата светлина", завършиха кратките си изказвания Теодора Александрова и Мадлен Радуканова.

Свързани материали

  • Весела Димитрова: Имахме притеснения, но момичетата играха умно Весела Димитрова: Имахме притеснения, но момичетата играха умно
  • Катрин Тасева и Боряна Калейн: Не сме очаквали медали Катрин Тасева и Боряна Калейн: Не сме очаквали медали
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ансамбълът на България Художествена гимнастика

Други спортове