Грациите от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха, че са разочаровани от грешките, които допуснаха в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика. Грациите спечелиха бронзов медал, както и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Емоциите взеха връх у момичетата на Весела Димитрова, които направиха грешки и на съчетанието на три топки и две въжета и на пет обръча, когато дори стигна до излиза на уред извън килима и прибягване до резервния такъв.

„Разочаровани сме, тъй като допуснахме грешки, но сме доволни че взехме медал и квота за Олимпиадата, което е главната цел и наша мечта“, започна капитанът Симона Дянкова.

„Случвало се е друг път, но винаги сме успявали да се вдигнем. Утре ще сме максимално мобилизирани дадем всичко от себе си“, продължи Стефани Кирякова.

„Публиката бе наистина невероятна. Много благодарим на всички хора, които ни подкрепиха. Наистина беше шумно и преди началото на съчетанието не успяхме да чуем сигнала “, обясни Лаура Траатс затова, че започна малко преди началния сигнал на композицията на пет обръча.

„Ние за първи път виждаме толкова много хора и толкова много знамена. Тази зала за нас никога не е била така пълна, изненадахме се и ни беше трудно да застанем за топките и въжетата. Но както каза Мади (бел.ред. – Мадлен Радуканова), когато съчетанието започне, започваме да мислим за елементите и се концентрираме и ни става по-лесно. След финала чухме рева на публиката и много им благодарим за подкрепата“, коментира капитанът Дянкова.

„В крайна сметка това е пътят до Олимпиадата. Винаги има спадове и неуспехи. Надяваме се когато трябва, нещата да се случат“, обясни Елена Бинева.

Момичетата от ансамбъла изразиха и откровеното си желание в неделя да се представя на познатото ниво във финалите на двете съчетания. Състезателният ден започва в 15:00 часа.

„Питаха ни за грешките треньорите. Те подхождат с разбиране защо това се е случило, това не са леки грешки. Благодарим им за подкрепата. Винаги са до нас“, сподели Кирякова.

„Всички отбори са голяма конкуренция, не само Италия и Русия, не знам как са играли, но явно са си играли съчетанията и затова са спечелили златния и сребърния медал“, Радуканова.

Ансамбълът донесе втори медал на страната ни шампионата на планетата, след среброто в отборната надпревара, донесено от индивидуалистките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн.