Със самочувствието на шампионки в генералното класиране за Световната купа по художествена гимнастика ансамбълът на България ще спори за златните медали на предстоящото Европейско първенство във Варна.

След домакинството на редица световни купи и Световно първенство, България ще приеме първенството и на Стария континент за първи път в историята. За грациите ни вълнението е още по-голямо, тъй като това ще бъде първото състезание с публика по трибуните през тази състезателна година.

"Напълно сме наясно, че е много по-различна емоцията. Надяваме се публиката да ни зареди положителко", коментира Стефани Кирякова.

Последната световна купа в Песаро миналия уикенд бе и проверка на момичетата на Весела Димитрова преди старта на надпреварата. 

"Успяхме са сравним часовниците с цялата конкуренция. Присъстваше и отборът на Русия, ние бяхме доста близо до тях, но не успяхме да ги победим. В момента всеки отбор гони другите", добави Лаура Траатс.

"Надяваме се да имаме много късмет на Европейското, да ни хареса публиката, съответно да ни оценят и съдиите", каза Симона Дянкова.

Европейското първенство по художествена гимнастика може да наблюдавате по NOVA SPORT от 9-ти до 13-ти юни.