Старши треньорът на ансамбъл жени Весела Димитрова разкри, че момичетатаще покажат нови трика за съчетанието с три обръча и два чифта бухалки на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова имат ново съчетание, което е на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията с обръчи и бухалки са подготвени и нови трика.

"Това е историята на едни лирични войни, готови за една истинска битка със Спартак. В началото момичетата бяха скептично настроени за този образ, но с течение на времето го приеха и им пасна отлично. И така се получи тази величествена битка. Триката ще бъде завършващият елемент, ще ги видим като едни феерични амазонки, но и с елемент от битката, която водят", коментира Димитрова за Фейсбук страницата на БФХГ след подиум тренировката снощи.

"Момичетата направиха много хубава тренировка, доволна съм. Допуснаха някои неточности, но предвид, че това е първата им изява в такава голяма зала от година и половина, се справиха много добре. Надявам се, че с напредването на състезателните дни ще стават все по-успешни, за да си постигнем целите, които преследваме. Очакванията към нас винаги са високи, ще се постараем да ги оправдаем. Работим в тази посока", добави треньорката.

Световната купа в София ще се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.

"Свикнала съм да виждам тази зала пълна и да усещаме подкрепата от публиката, която много ни зарежда и мотивира момичетата да покажат най-доброто. Тази Купа ще бъде тиха, но вярвам, че и пред малките екрани също ще ни подкрепят и ще бъдат с нас, а ние ще се постараем да им покажем отлична игра. Искам да изкажа своите благодарности към целия организационен комитет за провеждането на това състезание в тези тежки времена. Имаме нужда от състезания, от изяви и сме щастливи, че именно в София ще бъде първото ни състезание за годината", каза още Весела Димитрова.