Световната шампионка в тройния скок на първенството за девойки до 20 години Александра Начева коментира постижението си. На шампионата на планетата тя скочи 14,16 метра, което гарантира първото място и златния медал за нея.

"Емоцията беше наистина неописуема. Всички чакахме със свити сърца. Всъщност тя се съмняваше, че ще успее", каза майката на победителката. И определи Александра като "дете мечта".

"До медала се стига с много продължителни тренировки, с настоящия треньор съм вече около 3 години, явно неговите методи помагат. Ако знаех, че ще го скоча щях да съм много по-спокойна. Като направих първия фаул бях притеснена, но после се получи. Работила съм доста за този медал. За това състезание нямах очаквания", коментира Начева.

"Очаквах резултат около 14 метра, но се видя, че опитите й са около 14 метра, това се видя на Европейското и на Републиканското първенство. Надявах се, никой да не може да скочи около 14 метра, надскочи себе си, изненада ме с титлата, тъй като тя беше планувана за след две години. Има си тайни, всяко състезание е различно, опира и до морално-волеви качества„ През август в Берлин ще участва Александра на европейското първенство за мъже и жени, в хоризонталните скокове е различно не е като на пистата, имаш си коридор и скачаш, пробваш възможностите си, тя може", коментира треньорът Стойко Цонов.

Александра добави, че участието й в Берлин ще е, за да провери собствените си възможности, а целта е място в топ 12.