Вече пети ден около 40 автомобилни състезатели са блокирани на високопланинската база на Белмекен, информира Нова телевизия.

Състоянието на спортистите и техните треньори е добро, имат храна и ток, но все още не могат да пробият дълбокия сняг, който натрупа през уикенда.

„Заниманията трябваше да се състоят в 3 дни, но времето ни изненада. Събота и неделя заваля силен сняг, а имаше и силен вятър. Още в първия ден видяхме, че има пустиня от сняг и едва успяхме да си намерим автомобилите“, разкри един от треньорите Стефан Драганов в Сутрешния блок на Нова.

„Имаме храна, ток. Това, което ни притеснява е, че не можем да мръднем от тук. Има една роторна машина от нашата страна, от страната на Национална спортна база. През първия ден преминахме 2 километра, като имаше огромни преспи. Все пак ние сме на повече от 2000 метра надморска височина и има големи преспи.“

„Искам да благодаря на управителя на Национална спортна база, защото сме заредени и е предвидено, че може да има подобни бедствия. Имаме храна. Надяваме се до довечера да пробием. Имаме може би около 5 километра, които трябва да се пробият в снега. Ние не можем да си тръгнем от тук. Имаме всичко“, сподели още Драганов.

Друг от треньорите Николай Николов също сподели: „Нашето състояние съвсем не е критично, на фона на случващото се на други места. Искам да благодаря на шофьора на роторната машина, Ахмед Хаджи, който е на 72 години, но без почивка кара 30 часа тази машина.“