Датата 21 август е специална за Златните момичета от ансамбъла на България, треньорският тандем Ива Ананиева - Даниела Велчева и председателя на федерацията - Илиана Раева. 

"Това е най-историческият медал в историята на българската художествена гимнастика. Получих невероятни съобщения от моите момичета, очакваха ни букети тук. Това бе един отбор-епоха, който мина през своя ужасен катарзис, за да изживее своя апотеоз", заяви Раева пред камерата на NOVA

49 снимки

"Когато се каже медал в Рио, аз виждам Европейско първенство в Израел. Тези момичета бяха на косъм да се откажат, да захвърлят мечтата си. Най-важният им медал бе бронзовият медал в Израел. Аз помня през какво преминахме, всичко се реши там, а не на Олимпиадата в Рио. Тя бе просто подаръкът за това, което направиха в Израел."

"На квалификациите допуснахме много грешки, цялата ми мисъл бе в това дали ще успеем да влезем за финала. Не знаех как се движим в класирането, но бях истински щастлива от това, че успяха да си изиграят композициите", заяви Ива Ананиева.