Ансамбълът по художествена гимнастика и състезателките ни на индивидуално - Невяна Владинова и Катрин Тасева - получиха 10 дни така наречена ваканция.

Треньорът Весела Димитрова сподели, че гимнастичките ни са в Поморие, но по-скоро за възстановителен лагер.

За момичетата обаче морската почивка си е направо ваканция.

"Изключително сме доволни от представянето на Световното, всички в света говорят за нас и за силното ни представяне," сподели Димитрова пред NOVA. "Работим много добре, имаме подкрепа, и резултатите го показват. Просто трябва да работим така целеустремено, както досега."

„Говорихме за много неща с президента Радев. Останахме много изненадани, че той ни обеща да съдейства в изграждането на нова спортна зала, където да провеждаме тренировките си”, добави треньорът на ансамбъла.

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова допълни: "Не е лесно, след този отбор преди нас с големи успехи, но ние се трудихме и показахме, че и ние можем. Ние бяхме доволни, искахме да изпълним съчетанието добре и хората да ни харесат."

Невяна Владинова каза още: "Трудно беше, конкуренцията е много голяма. Навсякъде по света вече има силни гимнастички. Но съм много щастлива, че се преборих за медал."

Ели Бинева отбеляза за почивката: "Едва ли ще успеем да избягаме от гимнастиката, но ще си починем, ще ходим на плаж, ще се забавляваме."