Българските грации спечелиха златото отборно и на големия турнир по художествена гимнастика във френския град Корбей-Есон. Нашите момичета изпревариха съставите на Русия и Беларус, което е чудесен атестат за представянето им.

В отборното класиране се сумират точките от участничките при жените /Ерика Зафирова и Петя Зафирова за България/ и девойките /Анна Келман, Татяна Воложанина и Елизабет Йовчева от нашите/.

В събота при жените Ерика Зафирова зае второто място в индивидуалния многобой, а Петя Борисова – третото. При девойките златото завоюва Анна Келман, а среброто Татяна Воложанина.

В неделя България бе представена на финалите при жените от Ерика Зафирова и Петя Борисова, които днес участваха във всички 4 финала.

Ерика Зафирова спечели златен медал на топка и сребърен на бухалки, а Петя Борисова - златен на лента и бронзов на обръч!

На обръч Петя получи оценка от 16.650 и грабна бронзовия медал, златото спечели Юлия Евчик от Беларус с оценка 17.000, а среброто - Екатерина Веденеева от Русия, която получи 16.900 т. 

На топка Ерика Зафирова игра отлично и с оценка от 17.900 спечели златото.

На бухалки Ерика получи оценка от 16.700, което й донесе сребърен медал, златния спечели Юлия Исачанка от Беларус с оценка от 17.350, а бронзът Юлия Евчик също от Беларус с оценка от 16. 650.

Петя изигра фантастична лента и грабна златото с оценка от 17.100, втора се класира Юлия Евчик от Беларус с 16.900, а трета - Екатерина Веденеева от Русия с 16.350 т.

На финалите при девойките нашите завоюваха: 

- обръч - злато за Татяна Воложанина, сребро за Анна Келман
- топка - Елизабет Йовчева - сребърен медал, Татяна Воложанина - бронзов
- бухалки - златен медал за Татяна Воложанина и бронзов за Анна Келман
- лента - Анна Келман - златен медал, Татяна Воложанина - сребърен медал

Представянето във Франция затвърди отличния уикенд за българската художествена гимнастика заедно с това на ансамбъла ни на СК в Гуадалахара, Испания.