И със стик в ръка Гарет Бейл показа класа, която впечатли специалистите по време на дебюта на уелсеца в голфа. 
 
"Не е честно, той е толкова добър", възкликнаха водещи играчи на голф, след като видяха как 33-годишният бивш футболист се справя на игрището с дупките. 
Бейл получи похвали и от испанеца Джон Рам, който е номер 3 в света на голфа. 
 
"Не можеш да си посветен на футбола цял живот и да имаш толкова много талант за голф. Ако наистина тренира повече, ще стане много добър“, каза Рам, който спечели US Open през 2021 г.

Бейл участва в AT&T Pebble Beach Pro-Am. Събитието е част от PGA Tour, обиколката за голфъри в САЩ, а турнирът Pebble Beach е специален. В Spyglass Hill в Калифорния всеки топ играч на голф играе двойка със знаменитост. Куотърбекът на НФЛ Арън Роджърс, бившият баскетболист Пау Гасол, рапърът Макълмор, актьорът Бил Мъри и Гарет Бейл са сред гостите на турнира тази година. Бившият нападател на Реал Мадрид обедини сили с американеца Джоузеф Брамлет и на три дупки дори превъъзхождаше професионалния си партньор - най-високият резултат винаги се брои. Бейл запази хладнокръвие, след като прати една топка към пешеходната пътека, но успя да я върне обратно на тревата като завършен професионалист.

"Мисля, че всеки аматьор ще признае, че подобен дебют тук е извън неговата зона на комфорт, въпреки че съм свикнал да играя футбол пред 80 000 зрители. Това е съвсем различен спорт. Готино изживяване. Опитах се да му се насладя и успях. Удивително е колко добре е организирано всичко тук“, сподели Бейл след турнира.