Спортният календар за сезон 2022 на Българската Федерация по Футбол на Маса стартира с три турнира - в София, Пловдив и Варна и Майсторски клас, воден от най-добрите в света.

Началото бе дадено в София със състезание от клас ITSF Pro Tour, организирано от СК „Сторм Райдърс“. Турнирът в столицата се проведе от 4 до 6 март и по традиция се радваше на изключително голям интерес от българските и чуждестранни играчи.

Турнирите продължават през април. За първа година в “Града на тепетата“ ще се проведе международен турнир с домакин СК „Хилс Кинг“, за който вече има запитвания от играчи от различни страни по света.

Ето и останалите турнири през сезона:

Hill’s Pro Tour – ITSF Pro Tour – на 08-10 Април 2022г. в гр. Пловдив, бар „CoolDown”.

През юли състезателите ще изживеят едно уникално приключение, което ще се проведе преди най-големия турнир в България, организирано от СК „Джа-Ра“. Част от програмата са обучения, Майсторки класове и турнири. Ще се проведат със специалното участие на Световните шампиони: Благовеста Герова (BGR), Тони Спредеман (USA) и Бьорн Хоффман (DEU).

Masters Class – на 26-28 Юли 2022г. в Спортен комплекс „Камчия“.

След Майсторските класове, СК Джа-Ра“ е домакин на най-атрактивния турнир на Балканския полуостров, който ще се проведе край морето. Той се провежда за шеста поредна година и се очаква да дойдат над 200 професионални състезателя. Това е предпоставка да твърдим, че това ще бъде най-посещавания международен турнир в България.

Varna Foosball Masters 2022“ – ITSF Masters Tour – на 29-31 Юли 2022г. в Спортен комплекс „Камчия“.

Всеки, който има желание да се включи в турнирите или има интерес да се свърже с Българската Федерация по футбол на маса (БФФМ), може да го направи на имейл адрес: bulgariantablesoccer@gmail.com