Да танцува за мажоретния състав на Ню Орлиънс Сейнтсейшънс бе голямата мечта на Бейли Дейвис. Мечта, която тя постигна. Но и мечта, която бе преждевременно приключена след три години, а причината според красавицата е снимка в Instagram, сметната за "неуважителна". Заради това сега бившата мажоретка е подала официална жалба срещу Националната Футболна Лига НФЛ.

Всеки сезон семейството на Дейвис е пътувало по 240 км от Елисвил до Луизиана, за да подкрепя отбора на Ню Орлиънс Сейнтс. 18 години пък нейната майка работи като хореограф на Сейнтсейшънс, а от малка мечтата на Дейвис е да бъде част от прочутия състав. И това се случва само година, след като тя влиза в колежа. 22-годишната хубавица прекарва три сезона, пътувайки с носителя на Супербоул от 2010 преди да бъде уволнена на 23 януари.

Причината е снимка на Дейвис по бельо, която според работодателя ѝ нарушава политиката на тима. Правилата и регулациите са свързани с политиката, която забранява по-специални отношения между мажоретките и играчите, както е "голи, полуголи или снимки по бельо".

Правилото се отнася само за мажоретките, които дори нямат право да следват футболистите в социалните медии или пък да харесват техни публикации.

Заради всичко това Дейвис е назначила адвокат, който да подаде жалба за дискриминация срещу отбора от НФЛ. Според адвоката Сара Блекуел правилата са несправедливо насочени само към дамите. "Сейнтсейшънс трябва да бъдат разглеждани като спортисти, каквито са. Това е очевидна дискриминация на база на пола", заяви тя. Блекуел уточни, че следващата стъпка е да изпрати писмо до комисионера на НФЛ Роджър Гуудуел.

Бившата мажоретка имаше предупреждение преди това заради нарушение на правилата, посещавайки парти с играчите на Сейнт, което е забранено на мажоретките. Тя отхвърли обвиненията, а след снимката треньорът ѝ пише: "Много лоша преценка да пуснеш такава снимка, особено с оглед на последните ни разговори за слуховете около теб. Това не помага на твоя случай. Очаквам да се представяш по-добре."