Със спортни игри и внимание към любимите си домашни любимци уплътниха почивния си ден грациите от националния отбор по художествена гимнастика, които са на подготовка на високопланинската база Белмекен.

Националната рекордьорка на 1000 м и полуфиналистка на 400 м с препятствия от Олимпийските игри в Пекин Цветелина Кирилова се грижи за подготовката на състезателките от националния отбор по художествена гимнастиката на лагера във високопланинската база в Белмекен.

Ето какво сподели тя за подготовката там пред Фейсбук страницата на БФХГ:

"Високопланинската базова тренировка започна на пълни обороти от първия ден.

Работим върху всички физически качества, като основно се набляга върху бързина, бърза реакция и издръжливост. Сила, ловкост и гъвкавост са в основата на всичките ни занимания, които постоянно тренираме и поддържаме.

Момичетата имат един почивен ден - неделя се случи пълен почивен ден, в който момичетата се разхождат, тъй като е най - полезна активната почивка, играят билярд, карти, дартс и си правят фотосесия.

Любов, постоянство и умствена нагласа са моите три стъпки към развитието, узряването или успеха" - така съветва Цветелина Кирилова момичетата от националния отбор по художествена гимнастика", сподели Кирилова.