Мария Шурочкина е руска състезателка по синхронно плуване. Тя е едва на 23 години, но вече е сред опитните в националния тим на страната. Младата състезателка е много ексцентрична, но наред с това и много упорита. Доказателство са многобройните й титли – олимпийска шампионка от Рио де Жанйеро 2016 година, 8-кратна световна шампионка и заслужил майстор на спорта.

Мария е израснала в артистично семейство, но е предпочела за свое поприще синхронното плуване. Баща й е бивш вокал на руска популярна група, а сега е продуцент на другата си дъщеря Нюша, която е певица, композитор, текстописец и актриса. Мария има и брат Иван, който също е спортист.

Чаровната състезателка често показва своите прелести. Тя не се свени да демонстрира красивото си тяло, благодарение на атрактивни фотосесии и селфита. Освен това често се включва в забавните купони, опитвайки се да свири и пее.

Въпреки големите успехи на Мария Шурочкина, тя често е в сянката на своята сестра Нюша, която е предпочитаното лице за жълтите и светските издания в Русия.