Най-бързата бяла жена в света Ивет Лалова отбелязва Христова възраст на днешния 18 май. Европейската шампионка от първенството в Хелзенки през 2012 година е родена през 1984 година в семейство на спортисти.

Още ранна детска възраст Ивет започва да тренира, като занимава с плуване и гимнастика, а когато навършва 12 се отдава изцяло на леката атлетика, за да се превърне в най-добрата ни спринтьорка.

Лалова има редица впечатляващи постижения. Едно от тях тя записва на 19 юни 2004 година в Пловдив за Купа „Европа“ тя пробягва 100 метра за 10.77, което е нов национален рекорд и я поставя на шесто място във вечната ранглиста в дисциплината.

Характерът и отдадеността на Ивет Лалова на Царицата на леката атлетика винаги са изпъквали, но в най-голяма степен се открояват след неприятния инцидент, който я спохожда, в момент, когато кариерата ѝ е разцвета ѝ. През лятото на 2005 година лекоатлетката ни чупи бедрена кост след сблъсък с друг лекоатлет по време на загрявка.

Ивет обаче успява да надмогне и това предизвикателство и да се завърне по-решена от всякога да покорява върхове. Така Лалова успява да се завърне след тежката травма и се класира за участие на три последователни Олимпийски игри – в Пекин през 2008-а, в Лондон през 2012-а и в Рио де Жанейро през 2016-а година. 

Екипът на Гонг желае на Ивет Лалова много здраве и още много покорени върхове!

 

#birthdaygirl #33yearsyoung 📷@altinico

A post shared by Ivet Lalova (@ivet_lalova) on