С участието на 18 човека от 11 телевизии, радиа, сайтове и вестници стартира първото издание на Медийната лига по тенис на маса, което се проведе в НСА. Турнирът беше за наградите, осигурени от Българската федерация по тенис на маса (БФТМ), Donic и Saliev Dental Care.

Шампион стана Стоян Георгиев ("Меридиан мач"), който победи на финала с 3-0 гейма колегата си във вестника Здравко Гюров. С бронзовите медали се окичиха Стефан Андасаров ("Стандарт") и Емил Евтимов (Gong.bg). Призьорите бяха наградени от доцент Галина Очева, завеждаща сектор "Тенис на маса" в НСА и от националния селекционер Асен Асенов.

В провелия се първи про-ам турнир първото място спечелиха Кристина Драганова и Любомир Тодоров (Tennis24.bg), които изпревариха само с една точка Асен Асенов и Рая Иванова (Sportal.bg). Третото място е за Таня Иванова и Александър Велев (БНР).

Другият човек на Gong.bg Николай Пашкуров приключи борбата в груповата фаза с 2 победи и 3 поражения, а Валентин Грънчаров от Дарик Радио завърши със същия актив от 2 победи и 3 поражения.