Радостина Стоянова е неколкократна шампионка на България в бягането на 60, 100 и 200 метра и бронзова медалистка от Балканско първенство. Пред обектива на популярния фотограф "Verus Photography" спринтьорката реализира фотосесия, с която подкрепя мисията на книгата "Останете живи" с автор Георги Стоянов, насочена срещу войната по пътищата в България. Красавицата също ни напомня, че животът е по-ценен от високата скорост.

Талантливата българска лекоатлетка е преживяла една много тежка катастрофа, когато била още на 7-годишна възраст. Признава, че инцидентът е оставил трайна следа в нейното съзнание. Случилото се й показало колко важно е да се шофира безопасно и я е направило изключително внимателен водач.

"С включването ми в каузата искам да мотивирам хората да внимават, когато излизат на пътя, за да не им се налага да изпитват никога това, което аз преживях", споделя Радостина Стоянова. 

"Това не може да продължава - всеки ден пострадали и загинали в кастастрофи, а превишената и несъобразена скорост продължават да са сред основните причини за инцидентите. Нашият призив е ясен: Карайте разумно", заявяват Радостина Стоянова.

Книгата "Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътно транспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.