Индивидуалните  състезателки от националния отбор по художествена гимнастика получиха време за отдих и възстановяване.

Гимнастичките Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова са на възстановителен лагер в столичния SPA Комплекс Царско село, пише Фейсбук страницата на националната федерация по художествена гимнастика.

Любезните домакини са предоставили на момичетата всичко, от което един професионален спортист има нужда, за да възстанови тялото си, да се отпусне от натрупаното напрежение, от изминалите многобройни състезания и да се зареди с нови сили за предстоящите битки. Най-важната битка, която предстои в най-близък план за нашите момичета, е Световното първенство в Пезаро (Италия), което ще се проведе от 30 август до 3 септември.

Състезателките ни разполагат с открит и закрит басейн, билкова сауна, джакузи, специална вана за уморени крака, инфраред сауна и ледена вана, модерен фитнес център.
Изключителните специалисти от центъра по физиотерапия към комплекса предлагат на момичетата специализирани масажи и медицински процедури, които са съобразени с индивидуалните нужди на всяка една от тях.

В комплекса момичета се хранят здравословно, отморяват с хубава книга или интересен филм, почиват и се възстановяват, а грижите на персонала кара всяка една от тях да се чувства специална.

И петте споделят, че се чувстват прекрасно, използват всеки един миг за почивка, не пропускат да влязат и в параклиса на комплекса "Свети Георги Победоносец", да запалят свещичка за здраве и успехи.

Катрин Тасева отпътува за Пловдив, тъй като беше поканена от родния си клуб Тракия да присъства на откриването на големия турнир за "Тракия Къп" и Приз Мария Петрова, който се провежда от днес до неделя в Пловдив, след което Катрин ще продължи възстановителния лагер в Царско село.

На 13 юни момичетата, заедно с ансамбъл - жени - основен състав и трите резерви ще заминат на спортен лагер в Япония, от който ще получавате интересна и разнообразна информация, пише още сайтът на федерацията.

С групата ще пътува и фотографът Анна Недкова, така че ви очакват много интересни фото-репортажи и актуална информация за националния ни отбор, допълват от сайта.