Любопитни ли сте кои са одобрените отбори за участие в Red Bull Soapbox 2018? 

Сред над 150 кандидатури бяха избрани най-вълнуващите проекти, отличили се с оригиналност, креативен дизайн и атрактивно представяне.

Проектите на кандидат-победителите са качени на сайта www.redbullsoapbox.bg, където до 30-ти юли феновете ще могат да гласуват за любимия си проект. Трите най-харесвани отбора ще се сдобият с професионално видео за сапунерката си. Всеки почитател на безмоторните самоделки може да гласува само веднъж, но безкрай да споделя мнението си и да коментира останалите, както и да кани приятелите си също да гласуват.

След 30-ти юли вотът на публиката ще бъде официално оповестен, а дотогава всички участници ще могат да дообогатяват личните си страници в сайта, качвайки снимки, видеа и разкази как протича подготовката на отборите за състезанието на 30 септември на бул. „Черни връх“ в София. 

Несъмнено за участниците предстои едно истински щуро лято, защото да превърнеш скицата си в реалност си е живо предизвикателство, особено като се има предвид откачената ти концепция. Тази година възторжено ще аплодираме десетки възхитителни проекти! Някои от тях дори имат своята социална кауза, какъвто е „Океанът отвръща на удара“. Ще видим  сапунерки, вдъхновени от български традиции или произведения – „Джибричка“, „Хляболид“, „Баба Цоцолана“, „Хвърковатата чета“; пародии на популярни филми – „Баткомобил“, „Бунтовниците“ и още много други чудновати изобретения.

И така, надпреварата се сгорещява. Участниците вече са в етапа, когато трябва да превърнат идеите си в реални превозни средства. Стискаме палци отборите да помнят добре, че  подготовката не се изчерпва само с конструирането на шеметно луда, здрава и бърза сапунерка, а включва и работа по костюми, музика и незабравимо шоу! 

Да пожелаем успех на нашите „луди глави“, а ние да кликнем на www.redbullsoapbox.bg и просто да гласуваме.

И нека най-щурите победят!

Още информация вижте на:

Facebook директен линк: https://www.facebook.com/events/196853484254205/