Време за най-големия мач в САЩ тази година! Отборите на Лос Анджелис Рамс и Синсинати Бенгалс ще спорят във финала на Супербоул 56, а победителят ще получи трофея „Винс Ломбарди“, кръстен на легендарния треньор. Сблъсъкът стартира в 01:30 часа сутринта в понеделник българско време и ще бъде предаван пряко в ефира на MAX Sport 2.

„Овните“ ще се опитат да триумфират за втори път в историята си при това пред собствена публика на стадион „SoFi“, като се очаква той да бъде изпълнен на краен предел. Рамс вече бяха на финал през сезон 2018/2019, когато обаче отстъпиха с 3:13 от Ню Инглънд Петриътс.

Бенгалс пък никога не са печелили Супербоул, както и Рамс, въпреки че франчайзът им триумфира през 1999-а година, когато се е подвизавал под друго име в друг град - Сейнт Луис. Така за първи път от 2003 година и двата отбора ще се борят за дебютен успех в Супербоул.

За съжаление на феновете на американския футбол, легендата Том Брейди, който обяви своето оттегляне от спорта, няма да играе във финалния двубой, след като неговият Тампа Бей Бъканиърс загуби с 27:30 от Рамс в плейофите.

Не трябва да бъде подминавано и голямото шоу на полувремето, което се очаква да започне около 03:00 часа българско време. Тази година то ще представи на екзалтираната публика рап легендите Д-р Дре, Снуп Дог и Еминем, както и техните колеги Кендрик Ламар и Мери Джей Блайдж. Организаторите са предвидили програма от около 12 минути, а за 30-секунден рекламен слот по време на събитието цената е вече рекордните 7 милиона долара, след като досега най-скъпият слот е бил 5 милиона.