Вратарят на Флорида Спенсър Найт спаси невероятните 40 изстрела към мрежата си и имаше основна заслуга за успеха на тима си с 3:0 над Каролина в среща от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. За Найт това е първи мач без допуснат гол от началото на настоящия сезон, както и трети в трите сезона в НХЛ, в които е изиграл 42 мача.

С победата Флорида събра 17 точки и се изравни на 2-ото място в Атлантическата дивизия  Детройт и Торонто. 

Ник Къзънс, Александър Барков и Сам Бенет се разписаха за Флорида, които бяха без Матю Ткъчък заради наказание. Гостите от Каролина вдигнаха оборотите в третия период от срещата и отправиха 18 изстрела само тогава, но 21-годишният вратар спаси всичко. Иначе колегата му на вратата на Каролина Анти Раанта отрази 33 шута, след като се наложи да замести контузения титуляр Фредерик Андерсен.
Любопитното от мача е, че за 11-и път в техните кариери в НХЛ тримата братя Стаал играха заедно на леда, като за първи път това е станало през 2016-а. Джордан е капитан на гостите от Северна Каролина, а Ерик и Марк допринесоха за успеха на Флорида.
В канадското дерби Монреал победи с 5:2 Ванкувър, като Кърби Дач вкара два гола, а Ник Сузуки откри резултата по-малко от минута след неговото начало. Майк Хофман също се разписа с третото си попадение в последните два мача.

Guilliver/GettyImages
22 снимки

Aрбър Джекай също беше точен в първата третина, когато паднаха три попадения, а вратарят на победителите Сам Монтембо отби 31 удара, като се предаде за първи път в 4:45 минута на третата част при удара на Люк Шен. Нилс Хогландер вкара другия гол за Ванкувър след 7 минути.
Питсбърг сложи край на серията от седем поредни поражения и срази Вашингтон с 4:1. Вратарят им Кейси Де Смит спаси 24 пъти стрелба към вратата си, а през втория период от мача Джейсън Цукър, Брок Макгин и Джеф Петри бяха точки за Пингвините, а Джейк Гюнцел на празна врата оформи крaйния резултат. С днешната победа тe вече имат 12 точки, но пак са предпоследни в Столичната дивизия.
Капитанът им Сидни Кросби записа 901-а асистенция в кариерата си и вече има 1424 точки, изпреварвайки във вечната ранглиста на Лигата с една повече Александъпр Онечкин.
Kирил Kaпризов вкара два гола при числено превъзходство за Минесота, която срази Анахайм с 4:1 като гост. Победата увеличи актива им на 13 точки и те поделят третото място в Централната дивизия с Колорадо, докато Анахайм е на дъното на цялата Западна конференция.

Другите два гола за победителите бяха дело на Мат Думба и Джоузеф Крамароса, увеличавайки серията срещу този пpотивник на 11 поредни успеха.