Биатлонистът Владимир Илиев е Спортист на 2019 година. Той стана победител в 62-ото издание на церемонията, която се проведе в зала „Асикс Арена“ . Илиев спечели сребърен медал на световното първенство по биатлон през март в дисциплината 20 км индивидуално бягане. Второто място от световното в Йостерсунд (Швеция) е първо в цялата история на мъжкия ни биатлон. Илиев не присъства на церемонията , тъй като е във Франция за старт от Световната купа. Така 21 години след Екатерина Дафовска биатлонът отново е на върха в класацията. Именно Дафовска през 1998-а стана Спортист на годината, след като печели олимпийско злато в Нагано.
 
Ето и всички наградени:
 
На 1-о място е Владимир Илиев (биатлон), който спечели сребърен медал на световно първенство. Той получи наградата от Стефка Костадинова.
 
На 2-ро място е  Ивет Лалова (лека атлетика). Приза връчи Тереза Маринова.
 
На 3-то място е Григор Димитров (тенис).
 
На 4-то място е  Божидар Андреев (вдигане на тежести). Той бе награден от Иван Иванов.
 
На 5-то място е Тайбе Юсеин (борба). Приза й връчи Армен Назарян.
 
На 6-то място е Алберт Попов (ски-алпийски дисциплини). Той не беше в залата, тъй като е на подготовка в чужбина. 
 
На 7-мо място е Радослав Панталеев (бокс), който през тази година спечели бронзов медал от световното първенство. Приза връчи първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов.
 
На 8-мо място е Кубрат Пулев (бокс). Той бе награден от Таню Киряков.
 
На 9-то място е Мария Оряшкова (самбо), която стана световна шампионка. Призът й бе връчен от Таня Богомилова.
 
На 10-то място е Боряна Калейн (художествена гимнастика) , която спечели три бронзови медала от европейското първенство. Призът й бе връчен от Екатерина Дафовска.
 
 
Отбор на годината е Националният ансамбъл по художествена гимнастика. Наградата бе връчена от Министър Красен Кралев, министър на младежта и спорта.
 
Треньор на годината е Весела Димитрова (художествена гимнастика). Тя получи картина на Вежди Рашидов от спортния министър Красен Кралев.

Спортист №1 с увреждания е Християн Стоянов (лека атлетика), който стана световен шампион на 1500 м. Той бе награден от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Спортист на публиката е Ивет Лалова, която спечели гласуването сред феновете.