Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че съставът от Световната купа в Пезаро ще участва на Европейското първенство в Израел през следващата седмица (15-19 юни).

 

Весела Димитрова и нейният екип направиха много промени както във формацията на момичетата, които участват в новия ансамбъл, така и в съчетанията.

Шестте гимнастички, които представят страната ни са Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

„Откакто работим в тази формация, мисля, че имаме доста голям напредък и момичетата са супер мотивирани. Мисля, че те показват голям напредък. Аз лично съм много доволна от тяхното израстване с всяко едно участие и всеки турнир. Вчера ми споделиха, че за първи път са били доста по-спокойни, което доста ме зарадва. Видях, че мислят, докато играят и са коренно различни от предишните пъти, в които участвахме“, сподели Весела Димитрова за БНТ след пристигането на отбора от Италия.

Ансамбълът на България се завърна от Пезаро с един сребърен и два бронзови медала.

„В Израел ще участват тези момичета, с които участвахме сега. Не съм сигурна дали няма да има промени до Европейското първенство, но до Световното със сигурност ще има. Работим според ситуацията, така че винаги има какво да се надгражда и променя“, сподели още Весела Димитрова.