Варненска доминация във Великденския крос в Разград

Трима бегачи от Варна оглавиха класирането при мъжете в четвъртото издание на Великденския крос, който се проведе по улиците на Разград на Велика събота. При дамите също имаше призьорка от морската столица.

145 любители на бягането участваха в инициативата на разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“. 85 от тях тичаха по 5 километра в центъра на Разград и Градския парк сред финиширалите в контролното време имаше и деца на по 7 години.

Още по-малки – на по 4 години – се включиха в щафетата. В нея участваха 12 отбора от по петима бегачи, които тичаха по 1 километър. Част от отборите бяха фамилни – родители с деца и близки роднини, а други – създадени по приятелска линия.

В една от щафетите тича и шампион от Световните медицински игри. 56-годишният Кямуран Аксой е победител на 800 метра от първенството през 2016 г. Той е лекар, работи в Анкара, в разградската щафета участва с приятели от България.

При мъжете победител във Великденския крос е 27-годишният Данчо Петров от Варна. Това е лекоатлетът, който преди няколко години стана известен с това, че мечтае да стане шампион и има талант за това, но няма средства и се храни само с баничка на ден.

След него финишира Павел Павлов, трети е Румен Стаматов.

При жените победител е 22-годишната Вероника Вълканова от Разград, която е студентка в НСА. На второ място е Елена Русева от Русе, а трета е Жанина Караиванова от Варна.

При щафетите на първо място се класира отборът „Скиорите“, съставен от четирима състезатели по ориентиране от различни градове, един от тях – Ахмед Ахмед бяга два поста – първи и пети. Победителите подариха наградата си на класираните на второ място – отбор „Н2O“, тъй като призът бе ваучер за ползване на съоръженията на Спортен център „Лудогорец“, а те няма как от други населени места да го използват.

Веднага след награждаването „Скиорите“ отпътуваха за Търговище, за да участват в международно състезание по ориентиране. Трети се класира отборът на Филиала на Русенски университет „Ангел Кънчев“-Разград.

За доброто настроение на участници и публика се грижиха Константин Кучев – вокал, цигулка и китара и Евгени Марков – вокал и китара, както и водещият на събитието Христо Христов – Ел Фрегано.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове