Локомотив 13 загуби с 4-51 в мач за Балканската ръгби лига, игран в София. Българите се държаха достойно първото полувреме, което загубиха с 4:10. Втората част бе изцяло в полза на сърбите, които пристигнаха в столицата непосредствено преди двубоя. Българският тим бе подкрепен от фенове на Локомотив, които създадоха атмосфера с пиротехнически средства.

Докато класическото ръгби в България навърши 60 години, то "ръгби лигата" се развива у нас от година и половина.

След срещата от българска страна имаше лека почерпка като състезателите най се зарадваха на бирата.

Капитанът на българите Владислав Паризов сподели за Дарик радио как се е стигнало до началото на "ръгби лига" в България:

"Историята е много интересна. Миналото лято отидох със семейството си в Гърция на море. Първия ден взех ръгби топка на плажа, за да си подавам със сина ми и един човек се приближи и ме заговори. Оказа се президентът на Цървена звезда Желко Делич. Той ме попита дали познавам този спорт."

"Определено беше чужд за мен. Предложи ми да започнем да го развиваме в България. Човекът, който отговаря за развитието за Централна и Източна Европа е сърбин. С негова помощ и тази на Желко започнахме лека полека с един лагер сбор и демонстративен мач септември месец с отбора на Раднички Ниш. След това направихме визита в Белград с мач между Звезда и Локомотив."

"Бяхме поканени на годишния конгрес на международната федерация в Дъблин и бяхме представени като нов член.Имаме действаща федерация в България регистрирана по надлежния ред. След това Звезда гостуваха в София именно това беше първата победа на тази сцена за България."

"От тази пролет бяхме включени в Балканската лига, където изиграхме два мача - с турския Кадикьой Истанбул и Цървена звезда. На 23 юни гостуваме на шампиона на Сърбия Дорчол в Белград."

"Сърбите са определено сила в този спорт и имаме доста да учим от тях. Те играха квалификации за световно първенство с колоси като Уелс и Италия . В днешният мач, особено първото полувреме показахме, че можем да играем наравно с тях."

"Наистина ги изненадахме и получихме множество комплименти за израстването. Определено в тяхно лице имаме приятели които ни помагат да вървим напред. Може би ни липсва тактическа подготовка. Там загубихме мача."

"Видя се че в България има интерес към този спорт и въпреки лошото време имаше доста публика и бяхме подкрепени от фенклуба на Локомотив."

"Също така бих искал да благодаря за помощта на няколко добри играчи от отбора на Перник без които определено не бихме се справили така добре", заяви Паризов. 

Единствените точки за отбора на Локомотив направи именно капитанът на отбора Паризов. А задължителната почерпка след мача беше осигурена от поета Кирил Кадийски -член на управата на федерацията, който вчера навърши 70 години.