Ню Инглънд Пейтриътс е новият шампион в Националната футболна лига, след като спечели Супербоул №51, който ще остане в историята с най-великия обрат в историята. Сс сълзи NRG Stadium в Хюстън напуснаха играчите на Атланта Фалкънс, които със сигурност ще се нуждаят от известно време, за да осъзнаят как успяха да изпуснат трофея, който изглеждаше в ръцете им.

Пейтриътс триумфира с 34:28 след продължение, след като преди последната част губеха с 19 точки. До този момент нито един отбор не бе триумфирал в Супербоул, губейки с повече от 10 точки преди последната четвърт. В 51-ото издание на най-голямото спортно събитие в САЩ обаче немислимото се случи.

А с това паднаха и куп рекорди. Пейтриътс спечели своята пета титла след 2001, 2003, 2004 и 2014. А в основата на успеха отново бе невероятният куотърбек Том Брейди. Той на свой ред вече може да носи званието един от най-великите състезатте в този спорт,. Той вече е единственият куотърбек с 5 титли и играчът с най-много MVP на Супербоул.

Лейди Гага със зрелищно шоу на Супербоул (снимки)

Началото на мача започна с хвърляне на монетата от американския президент Джордж Буш-старши. 

Първата четвърт обаче не донесе очакваното зрелище и бе доминирана от дефанзивна игра. След нея резултатът бе 0:0, а любопитен факт е, че и в досегашните мачове в Супербоул на треньора Бил Беличик и куотърбека Брейди неизменно първата четвърт завършваше без точки.

Нещата обаче се промениха във втората част. В нея Девонте Фрийман направи първия тъчдаун за Фалкънс, а Остин Хупър и Робърт Алфорд донесоха още два тъчдауна. Пейтриътс се отчете само с фийлд гол на Стивън Гостковски и така на почивката губеше с 3:21.

Лейди Гага се погрижи за шоуто на полувремето, а в нейното изпълнение певицата не пропусна да отправи послание към президента Доналд Тръмп, заявявайки "Свобода и справедливост за всички!"

В третата четвърт дойде първият тъчдаун за Пейтриътс, но пасивът от 19 точки преди последната част (9:28) накара всички да обявят Фалкънс за новия шампион.

Том Брейди и компания обаче не мислеха така. С два бързи тъчдауна "патриотите" се върнаха в мача, а с още 6 точки от постигнати допълнителни 2 точки сензационния обрат стана възможен.

Джеймс Уайт направи скъпоценния тъчдаун, а 2 точки след пас на Брейди към Амендола значеха равенство 28:28 и продължение - за първи път в историята на Супербоул!

В него психологическото предимство бе на страната на Пейтриътс и след нов тъчдаун на Джеймс Уайт най-великият обрат в историята бе факт.