Петкратният световен шампион по снукър Рони O'Съливан и легендата Джими Уайт спретнаха грандиозно шоу в претъпканата зала „Триадица“ в София, което премина през всичките 7 фрейма, макар победителят в демонстративния сблъсък да стана ясен по-рано. Ракетата надигра най-възрастният активен играч с 4:2, но тъй като публиката спечели симпатиите и на двамата, те изиграха и последната част от максималните предвидени.

Шоуто стартира с атрактивна увертюра, в която О'Съливан и Уайт изтеглиха хора от публиката за мач на двойки в един фрейм. Щастливците успяха да реализират по една червена топка, преди Рони да придвижи програмата напред със сенчъри брейк от 101 точки.

Същинското начало на мача бе белязано от нова майсторска серия – този път Уайт се възползва от пропуск на Ракетата по червена за горен ляв джоб и това отприщи поредица от 114, в средата на която той се отчете и с изпипан кросдабъл.

Във втория фрейм Рони стартира с брейк от 38 след неуспешен сейфти удар на Уайт. Впоследствие Ракетата не успя да отдели достатъчно червени от групата, а визитата му на масата свърши с фаул с бялата, която влезе в „жълтия“ джоб. Уайт тръгна със зрелищни удари, но стигна само до 11, след което отново даде инициативата на Рони, който с известни колебания изравни.

Уайт стартира третата част с брейк от 9, който приключи неочаквано с пропуск по черната от оригиналната й позиция. Отговорът на О'Съливан бе истински снуър рецитал - брейк от 127 точки, най-високият за вечерта.

Като за начало на четвъртия фрейм Уайт опита дълга червена от трудна позиция до долния борд и изпрати бялата в джоба. Рони направи чудесен удар, с който реализира червена в горния десен и отдели още 4-5 такива на добри позиции. Необичаен негов пропуск върна Уайт на масата и той направи поредица от 30 точки. Двамата така и не можаха да влязат в качествена размяна на защитни удари и макар Уайт да сбърка първи, той бързо получи възможност и изравни резултата – 2:2 фрейма.

В петата част Ракетата излетя с бързи 25 точки, за да се провали при опит за кенъншот, който разпръсна червените добре, но челюстите на горния ляв джоб задържаха черната. Уайт построи чудесна серия от 36, която за негово нещастие приключи с пропуск по черната от оригиналното й местоположение, насочена в същия джоб, който спря и О'Съливан. Последният не чакаше друга покана и се зае с масата без излишни рискове, като я разчисти до синя включително, за да поведе пак в резултата.

Шестият фрейм отново мина под знака на атакуващата игра, като Уайт реализира две чудесни червени – втората от които почти по цялата дължина на масата в „жълтия“ джоб – за да прекъсне инерцията си с пропуск по розовата за средния джоб. О'Съливан направи серия от 30, като на свой ред неглижира синя от оригиналната позиция и почти допусна фаул. Трудната му позиция даде шанс на Уайт да поведе играта, но ветеранът не се възползва заради лошо позициониране спрямо черната, което го принуди да прави рисков удар. Оттук нататък Рони пое щафетата и завърши с незабелязано от съдията преместване на бялата, за да му бъде по-удобна жълтата топка.

Уайт все пак защити честта си в извънредния седми гейм, където опонентът му реши да търси атракцията, а 53-годишният ветеран не се разсея въпреки опитите да бъде нарушена концентрацията му със странични шумове, които уж бяха случайни.