Джъд Тръмп няма спирка. След като миналия уикенд спечели Инглиш Оупън след победа над Анда Джан от Китай, днес „Асото“ ликува и в дебютното издание на турнира Ухан Оупън, след като сломи съпротивата на Алистър Картър с 10:7 фрейма.

По-младият от двамата англичани поведе след брейк от 72 точки, преди Картър да изравни след първия сенчъри брейк в срещата от 103. Последваха три поредни партии на сметката на Тръмп, но съперникът му влезе на свой ред в поредица от четири фрейма, за да води с 5:4 след първата сесия от финала.

Двамата продължиха да си разменят серии, като този път бе ред на световния шампион от 2019-а година да влезе в такава - той дръпна със 7:5 след страхотни три брейка от 116, 56 и 71 точки. 56 от "Капитана" спряха серията на Тръмп точно преди 15-минутната почивка.

Следващите две партии бяха много оспорвани и отидоха на сметката на "Асото", който се доближи на партия от титлата. Картър не се отказа и въпреки изоставане от 57 точки в 16-ия фрейм, направи кражба след чудесни 68. Двукратният вицешампион от световни първенства обаче сбърка фатално в следващата партия и Тръмп не чака втора покана, наказвайки го със сенчъри от 105 точки.

Така 34-годишният англичанин от Бристъл продължи с великолепните си изяви от началото на сезона, печелейки втора поредна ранкинг титла в последните две седмици след триумфа на Английския Оупън. Той прибра чек от 140 000 паунда за победителя в Ухан. За него това е 25-а ранкинг титла, с което той изравнява легендата Марк Уилямс, който я спечели съвсем наскоро - на Бритиш Оупън. Тръмп има и един загубен финал вече - на Европейския Мастърс от Бари Хоукинс.

Картър направи страхотен турнир в Ухан, но това не бе достатъчно за първи ранкинг трофей от февруари тази година насам, когато спечели Германския Мастърс.

За играчите предстои поредното издание на Откритото първенство на Северна Ирландия, което ще се проведе в периода 22-29 октомври. Действащ шампион е представителят на домакините Марк Алън.